Creatieve therapie kan o.a. helpend zijn bij: Boosheid, verlies, overbelasting, (faal)angst verdriet, stress, spanning, concentratieproblemen, pesten, of gepest worden, moeilijk contact kunnen leggen, moeilijk emoties of gevoelens kunnen uiten, ondergewaardeerd zelfbeeld, weinig vertrouwen, hechtingsproblemen, zingevingsvragen, ziekte, of handicap.
Kennismaken? Dat kan kosteloos en vrijblijvend, om te kijken of er een klik is en beeldende therapie aansluit bij verwachtingen.
Kinderen – Jongeren
Creatieve Kindertherapie is een ervaringsgerichte therapie. Niet als eerste door praten, maar door spelen en ontdekken met materialen, nieuwe dingen leren. Om vertrouwen te vergroten, gevoelens leren herkennen, nieuw gedrag aan te leren, enz. Kinderen geven tekens; wat kinderen tekenen of doen, zegt meer dan woorden. In overleg met ouders en/ of betrokkenen, wordt gekeken aan welk doel er gewerkt gaat worden. In een veilige ‘alsof situatie’ oefenen en ontwikkelen wat in het dagelijks leven nodig is.
Kinderen willen groeien, leren en ontwikkelen door spelen en oefenen, in ontspanning en vertrouwen.
Open Handen
Praktijk voor Beeldende Therapie
Met inzet van allerlei beeldende materialen een therapeutisch doel behalen, dit kan met creatieve vaktherapie. Het doel is persoonlijk en kan al doende ontdekt worden.
Het onder woorden brengen van ingrijpende situaties kan lastig zijn, beelden kunnen helpen. Op zoek gaan naar aangeleerde patronen, die vast kunnen zitten. Ontdekken en veranderen (naar wat de Bijbel zegt). Op een veilige manier oefenen met ander gedrag. Gaven en talenten herontdekken en ontwikkelen.
Ook bij ouder worden, verlies van dierbare, verlies van functies of verlies van geheugen kan beeldende therapie helpend zijn bij het leren omgaan met de veranderde situatie.
MeerCrea
Creatief, Kunstzinnig, Veelzijdig
Iets gezamenlijks vieren of beleven? Workshops, creativiteit en kunst. Voor een uniek individueel product of voor een groepswerkstuk, voor persoonlijke ontwikkeling, teambuilding en ontspanning. Er zijn veel mogelijkheden. Bespreek je wensen, stel zelf een groep (tussen 5 en 15 personen) samen en kies in overleg een dagdeel.
In overleg kan er een ‘trainingsgroepje’ samengesteld worden. Sociale- emotionele vaardigheden en weerbaarheid kunnen op een veilige manier geoefend worden.